Новият план за борба с пандемията е математически модел и има

...
Новият план за борба с пандемията е математически модел и има
Коментари Харесай

Проф. Балтов: Новият ковид план има много дефекти

Новият проект за битка с пандемията е математически модел и има доста недостатъци.

Това разяснява депутатът от ГЕРБ проф. Асен Балтов.

Според проекта има четири стадия на затваряне на страната при растеж на болните, като водещият знак ще е заетостта на интензивните кревати като тя ще се следи по шестте региона/клъстери.

560 от реанимационните кревати са в София, уточни той.

Така мъчно ще кажем по кое време София е в четвърти стадий. Другите клъстери доста по-бързо ще навлязат в този стадий, счита Балтов.

Според заложеното в проекта Централен Северен регион към този момент е в третия стадий. Това значи, че там има доста малко реанимационни кревати. Половината такива са в София, а останалите са разпръснати в другите клъстери, коментира някогашният шеф на " Пирогов ". 

Той уточни, че става дума за общо към 1200 кревати, само че хората, които могат да ги обслужват, са не повече от 800 - 850 най-много.

Това е главният недостатък на оферти проект. Това е разликата сред действителния живот и някой, като прави математически калкулации и модели.

По думите му ще има сериозен проблем при преодоляване на третия и четвъртия стадий на вълната.

" Омикрон " е доста по-заразен. В третата вълна оптималният брой инфектирани седмично е бил 32 500, до момента в който в този момент единствено за 5 дни имаме над 30 000 новозаразени. Процесът на влизане в болница и в интензивни отделения ще бъде доста по-ускорен, смята проф. Балтов, представен от " Клуб Z ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР